نکات ایمنی در استفاده از دستگاه های سنگبری

به منظور آشنایی با نکات ایمنی در استفاده از دستگاه های سنگبری این مطلب را از دست ندهید. همان طور که می دانیم، دستگاه های زیادی در صنعت وجود دارند که ممکن است حین استفاده از آن ها، کارگر دچار آسیب شود. به همین منظور برای استفاده از این مدل دستگاه ها باید به نکات ایمنی که در مورد آن ها عنوان شده توجه نمود.

البته این نکته را نیز باید در نظر بگیریم که دستگاه های برش سنگ انواع مختلفی دارند و باید در رابطه با هر کدام از آن ها نکات ایمنی مخصوص به همان دستگاه را در نظر بگیریم. در این مقاله سعی داریم تا نکات ایمنی مربوط به چهار دستگاه سنگ پرس، دستگاه برش، دیسک برش و سنگ فرز را برایتان شرح دهیم، پس تا پایان این مطلب در کنار ما باشید.

نکات ایمنی در استفاده از دستگاه های سنگبری

آشنایی با نکات ایمنی در استفاده از انواع دستگاه های سنگبری

در این قسمت سعی داریم تا شما را با چهار مدل از انواع دستگاه های سنگبری آشنا کرده و نکات ایمنی لازم جهت استفاده از دستگاه را برایتان شرح دهیم.

آشنایی با نکات ایمنی در استفاده از دستگاه های سنگبری

نکات ایمنی لازم جهت استفاده از دستگاه سنگ فرز

دستگاه سنگ فرز یکی از مهم ترین دستگاه های به کار برده شده در صنعت می باشد. این دستگاه در کنار مزایا و کاربرد ها دارای خطرات زیادی بوده که نیازمند استفاده از دستکش و کلاه ایمنی می باشد. به منظور جلوگیری از خطرات ناشی از کار با دستگاه مینی فرز و سنگ فرز بهتر است با نکات ایمنی مربوط به آن ها آشنا شده و نسبت به رعایت آن ها اقدام نماییم.

این نکات ایمنی عبارت اند از:

  1. دستگاه فرز دارای قطعه ای به نام دیسک برش می باشد. دیسک برش بر اساس اصول ایمنی باید محافظ دیسک برش داشته باشد، به همین منظور در صورتی که دیسک برش فاقد محافظ بود از روشن کردن دستگاه خودداری نمایید.
  2. در صورتی که دستگاه فرز شما از نوع برقی بوده و با جریان برق کار می کند، پیش از روشن کردن بهتر است از اتصالات برق، بست ها، اتصالات شلنگ ها و همچنین استحکام سیم های برق اطمینان حاصل نمایید.
  3. در صورتی که دیسک برش را روی دستگاه فرز نصب کرده اید، باید برای مدت زمان ۱ ساعت دستگاه را روشن کرده و سپس مورد استفاده قرار دهید.
  4. پیش از هر گونه عملیات برش، بهتر است ابتدا نوع متریال قابل برش را با جنسیت سنگ فرز تطابق داده و سپس اقدام نمایید.
  5. اگر دستگاه فرز خراب شود و فرد جهت تعمیر آن اقدام نماید، باید پس از تعمیر حتما عملیات چک دستگاه صورت گیرد.
  6. دستگاه فرز باید به صورت روزانه و همچنین هفتگی مورد بررسی و تست قرار گیرد. به عنوان نمونه، دستگاه فرز باید هر ۲۰ ساعت یک بار، خاموش شده و مورد بررسی قرار گیرد.
  7. سنگ فرزی که در دستگاه مورد استفاده قرار می گیرد، حتما باید خشک باشد. به همین منظور پیش از روشن نمودن دستگاه حتما سنگ فرز را خاموش نمایید. به منظور مشاهده انواع تیغه دستگاه سنگبری اینجا کلیک کنید.
  8. دقت کنید که کلید روشن / خاموش شدن دستگاه نباید زده باشد. به عبارت دیگر، ابتدا دستگاه را چک کرده و سپس روشن نمایید.
  9. دقت کنید که سنگ فرز مورد استفاده در دستگاه فرز باید سالم باشد. در صورتی که سنگ فرز ترک دارد، از آن استفاده نکنید.
  10. سرعت مورد استفاده روی هر کدام از انواع دستگاه های فرز تعیین شده است.به همین ترتیب، کارگر باید سرعت دستگاه را روی حد مجاز قرار داده و سپس با دستگاه فرز کار کند. سرعت فرز کاری نباید بیشتر از حد رایج عنوان شده روی دستگاه باشد.
  11. در زمان کار با دستگاه فرز، باید قطعه سنگ به صورت ثابت قرار گرفته و سپس به آرامی تیغه به کار نزدیک شود. هرگز نباید قطعه سنگ به صورت متحرک جا به جا شود، زیرا منجر به شکسته شدن تیغه و در نتیجه آسیب به کارگر خواهد شد.
  12. سنگ مورد برش باید متناسب با قطر محور دستگاه فرز انتخاب شود. به عبارت دیگر، سنگی که مورد برش قرار می گیرد، نباید بسیار بزرگ یا بسیار کوچک باشد.
  13. در صورتی که هنگام برش و کار با دستگاه قصد تعویض قطعه سنگ را دارید، باید در مرحله اول دستگاه را خاموش کرده یا حداقل باد مانده در دستگاه فرز را خالی کنید. تنها در چنین صورتی می توانید قطعه مورد نظر را تعویض نمایید.
نکات ایمنی لازم جهت استفاده از دستگاه سنگ فرز

هم اکنون تماس بگیرید

مشاورین و کارشناسان ما آماده پاسخگویی به تمام سوالات شما عزیزان هستند

نکات ایمنی لازم جهت استفاده از دستگاه پرس و دستگاه برش

به منظور حفظ ایمنی کار و همچنین رعایت قوانین ارگونومی کارگران، پیش از کار با دستگاه پرس و دستگاه برش باید تمامی موارد ایمنی را به کارگران آموخت. در چنین مواردی و همچنین با تهیه لوازم ایمنی برای کارگران می توان خطرات موجود در محیط کار را به طرز قابل قبولی کاهش داد.

قوانین مورد نظر برای این دستگاه عبارت اند از:

  • این دو دستگاه دارای قطعات متحرک و خطرناکی نظیر تیغه های تیزی هستند. به منظور جلوگیری از خطر برای کارگران، باید برای این نواحی گارد محافظ تهیه کرد. دستگاهی که از ایمنی برخوردار باشد شامل مواردی از قبیل گارد محافظت کننده، دستگاه های کنترل گر الکترونیکی می باشد.
  • دستگاه های صنعتی بر خلاف تصور عموم نیازمند نظافت هستند. ولی باید به این نکته نیز توجه نمود که دستور العمل نظافت دستگاه توسط کارخانه تولید کننده روی دستگاه هک شده و صرفا باید به همان شکل نسبت به تمیزکاری دستگاه اقدام نمود. برای کسب اطلاعات بیشتر به مطلب نگهداری صحیح از دستگاه سنگبری مراجعه نمایید.
  • پیش از کار با این دو دستگاه، کارفرما می بایست وسایل ایمنی نظیر عینک محافظ برای چشم ها، وسایل محافظ سر و گردن، دستکش های ایمنی، ماسک دهانی و گوشی های محافظ شنوایی را برای کارگران فراهم نماید. به عنوان نمونه این دستگاه می تواند ذرات معلقی را در هوا پراکنده کند که به چشم، سر، گردن و حتی مجاری تنفسی کارگر نفوذ کرده و به وی آسیب وارد کند. استفاده از وسایل محافظ می تواند از این مشکل جلوگیری نماید.
  • بهتر است هنگام انجام کار توسط کارگر، مهندس ناظر برای رعایت موارد ایمنی روی کار کارگر نظارت داشته و از نزدیک شدن سایر افراد به دستگاه روشن و در حال انجام کار جلوگیری نماید.
نکات ایمنی لازم جهت استفاده از دستگاه پرس و دستگاه برش

نکات ایمنی لازم جهت استفاده از دستگاه دیسک برش

صفحه یا دیسک برش نیز یکی دیگر از انواع دستگاه های سنگبری بوده که بسیار کاربردی می باشد. جهت کسب اطلاعات در زمینه روش های برش سنگ اینجا کلیک کنید.

نکات ایمنی لازم جهت استفاده از دستگاه دیسک برش
هم اکنون تماس بگیرید

مشاورین و کارشناسان ما آماده پاسخگویی به تمام سوالات شما عزیزان هستند

نتیجه گیری از مطالعه مطلب نکات ایمنی در استفاده از دستگاه های سنگبری

در این مطلب سعی کردیم تا شما را با نکات ایمنی حین استفاده از چهار دستگاه سنگ پرس، سنپ برش، دیسک برش و سنگ فرز آشنا نماییم. درست است که آشنایی با این نکات می تواند به کارگر در حفظ ایمنی کمک نماید؛ اما بهتر است قبل از شروع به کار مهندس ناظر نحوه کار را به کارگر آموزش داده و در حین انجام عملیات نیز بر کار وی نظارت داشته باشد.

برای خرید دستگاه کارگاهی صد صنعت کلیک کنید.