دستگاه اره نواری چیست؟

یکی از کاربردی‌ترین اختراعات بشر از قرن ‌ها پیش تا به همین امروز، ابزار اره است. اره یک وسیله تیز برای بریدن چوب یا فلز است که امروزه انواع مختلفی از آن مانند اره برقی، اره نواری و اره کمانی موجود است. استفاده از دستگاه اره نواری در صنایع مختلف، یکی از روش ‌های متداول و محبوب برای برش انواع قطعات چوبی و فلزی است.

لبه برنده اره‌ های نواری بسیار نازک ‌تر از سایر اره‌ ها است؛ به همین دلیل دقت برش را بالا برده و اتلاف ناشی از برش‌ های بزرگ در کارگاه ‌ها را کاهش می‌دهد. اره نواری در دو نوع افقی بر و عمودی بر ساخته شده و می‌تواند رومیزی یا پایه‌دار باشد. در این نوشته با هم ابتدا سری به تاریخچه دستگاه‌ های اره نواری زده و سپس بخش ‌های متنوع و مزایا و معایب آن را بررسی می‌کنیم و نهایتاً از سازنده‌ آن سخن خواهیم گفت.

دستگاه اره نواری چیست؟

دستگاه اره نواری چوب بری

اولین شکل از اره نواری، یکی از روز های اوایل قرن نوزدهم میلادی، در انگلستان اختراع شد. ورود این دستگاه به کارگاه‌ های نجاری و چوب‌ بری و صنایع گوناگون، انقلابی در ساخت قطعات چوبی و کمی بعد از آن، قطعات فلزی ایجاد کرد. دستگاه اره نواری چوب بری نسبت به اره‌ های دستی و معمولی، هم قدرت بیشتری داشت و هم سرعت کار را بالا می‌برد. همچنین این نوع از اره می‌توانست برش‌ های خاص و ریز را به‌دقت و بدون آسیب به تخته‌ چوب‌ های ظریف‌ تر انجام دهد. پس از مدت کوتاهی دستگاه‌ های اره نواری در انواع گوناگونی مانند افقی بر، عمودی بر و رومیزی گسترش یافتند که هرکدام کاربرد مخصوص خود را داشتند. به‌عنوان مثال اره‌ های عمودی بر برای تنظیم زوایای خاص برش طراحی شده و اره‌ های رومیزی افقی، قابلیت حمل‌ و نقل آسان‌ تری داشتند.

اره نواری سنگبری

اره نواری از چه بخش‌ هایی تشکیل شده است؟

یک وسیله اره نواری معمولی از بدنه‌ای فلزی، دو فلکه در بالا و پایین بدنه، بلبرینگ، محور اره نواری، موتور الکترونیکی، گونیا، صفحه برش و حفاظ تشکیل شده است. بدنه و فلکه‌ های اره نواری عموماً از جنس چدن ساخته می‌شوند تا حالت پایدار خودشان را حین برش‌ های سنگین و لرزش‌ های موتور اره، حفظ کنند. وزن زیاد چدن باعث می‌شود تا برش چوب و فلز با دقت بیشتر و بدون تکان‌های اضافه انجام شود. سازنده دستگاه اره نواری همیشه دو فلکه در قسمت بالایی و پایینی اره قرار می‌دهد. فلکه پایینی ثابت و فلکه بالایی جهت حرکت تیغه در جهت‌ ها و زوایای مختلف، متحرک است. وقتی موتور اره نواری روشن می‌شود، با استفاده از تسمه نیرو را از فلکه پایینی که ثابت است به فلکه بالایی که متحرک است منتقل کرده و تیغه شروع به چرخیدن می‌کند.

سازنده دستگاه اره نواری

دستگاه اره نواری از سال ۱۸۰۸ در انگلستان جهت چوب بری استفاده می شده است. این دستگاه در ابتدا توسط ویلیام نیوبرک ساخته و اختراع شده است. اما بعد ها حدود ۴۰ سال بعد، یک بانوی فرانسوی با تغییراتی که بر روی دستگاه به وجود آورد، سبب شد تا از این دستگاه برای برش فلزات نیز استفاده شود.

دستگاه اره نواری چوب بری صد صنعت

انواع دستگاه اره نواری

دستگاه‌ های اره نواری بسته به نوع عملکرد، عمق برش، زاویه برش و همچنین ابعاد و اندازه به انواع متنوعی تقسیم می‌شوند، اما اگر بخواهیم یک دسته‌ بندی جامع برای آن‌ ها ارائه کنیم، می‌توانیم اره‌ های نواری را از لحاظ نحوه کار با اره و برش یک متریال خاص، به دسته‌ های زیر تقسیم کنیم:

  • انواع اره نواری به تفکیک متریال مورد استفاده: بیشتر سازنده‌ های دستگاه اره نواری، آن را برای منظور خاصی شخصی‌ سازی می‌کنند یا حداقل یک ویژگی به‌ خصوص و یک متریال ویژه برای استفاده از آن معرفی می‌کنند. به‌عنوان مثال بسیاری از اره‌ های نواری برای برش سنگ مناسب هستند، مانند دستگاه سنگبری صدصنعت و دستگاه برخی از اره‌ ها نیز فقط برای برش بافت نرم مانند گوشت، پارچه، پوست و موارد دیگر به‌کار می‌روند.
  • انواع اره نواری به تفکیک عملکرد: تمام اره‌ های نواری از یک الکتروموتور تشکیل می‌شوند، اما طرز استفاده از تمام آن‌ ها یکسان نیست. به‌ عنوان مثال برخی از مدل‌ های گران‌تر اره نواری، تمام‌ اتوماتیک هستند و در کارگاه‌ های بزرگ و صنایع کاربرد دارند. برخی دیگر نیمه اتوماتیک هستند و بسیاری از مدل‌ های آن به‌صورت دستی کار می‌کنند.
  • انواع اره نواری به تفکیک زاویه و نوع برش: اگر کسی تجربه حداقلی در امور فنی داشته باشد، با شنیدن نام اره نواری به یاد اره‌ های افقی نیز خواهد افتاد. بیشتر ما فکر می‌ کنیم که اره‌ های نواری چیزی شبیه به همان دستگاه برش کالباس هستند، البته در ابعاد بسیار بزرگ‌تر! اما اره‌ های نواری در انواع متفاوتی مانند فارسی ‌بر، بندیل‌ بر و عمودی بر نیز تولید می‌شوند که هر کدام ویژگی‌ های خاص خود را دارند. فارسی برها قطعه مورد نظر را با یک گیره نگه داشته و در صورت لزوم آن را در جهات مختلف می‌چرخانند تا برش انجام شود، اره نواری بندیل بر هم بیشتر در صنایع بزرگ مورد استفاده قرار می‌گیرد و برای زمانی کاربرد دارد که قصد دارید چندین قطعه را به‌صورت هم‌ زمان و به یک ‌شکل برش دهید.
دستگاه اره نواری صدصنعت

هم اکنون تماس بگیرید

مشاورین و کارشناسان ما آماده پاسخگویی به تمام سوالات شما عزیزان هستند

دستگاه اره نواری قادر است چه مدل فلز ها را برش دهد؟

اره نواری بسته به توانایی و ویژگی‌ هایی که سازنده دستگاه اره نواری آن‌ ها را اعلام کرده می‌تواند برای برش طیف گسترده‌ای از فلز ها مورد استفاده قرار بگیرد، اما در حالت کلی، می‌توانید برای برش فلز هایی مانند مس و آلیاژ های آن، آهن، آلومینیوم، آلیاژ های برنز و برنج از آن استفاده کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر، می‌تواند به مقاله چه فلزاتی را می توان با دستگاه اره نواری برش داد؟ مراجعه کنید و درمورد این موضوع مفصل‌تر بخوانید!

برش فلز با دستگاه اره نواری

چه چوب‌هایی را می‌توان با دستگاه اره نواری برش داد؟

دستگاه‌ های اره نواری می‌توانند تقریباً تمام چوب‌ ها را در ضخامت‌ ها و بافت‌ های متنوعی از تنه درخت تا تخته ام‌ دی‌ اف به‌ راحتی برش دهند؛ تنها نکته‌ای که باید در نظر بگیرید، توانایی الکتروموتور، عمق برش و زاویه آن است.

هم اکنون تماس بگیرید

مشاورین و کارشناسان ما آماده پاسخگویی به تمام سوالات شما عزیزان هستند

مزایا و معایب دستگاه اره نواری

در این بخش ما برای شما مزایا و معایب دستگاه اره نواری را شرح می دهیم. در این صورت برای خرید و انتخاب دستگاه می توانید بهترین انتخاب را داشته باشید.

مزایای مهم دستگاه اره نواری

استفاده از اره نواری می‌ تواند در هر جایی از کارگاه‌ های بزرگ گرفته تا گوشه‌ ای از خانه، انجام کارها را بسیار راحت‌ تر کند و کیفیت برش را بالا ببرد، اما اگر بخواهیم به‌طور خلاصه و موردی از مزایای آن صحبت کنیم، موارد زیر از مهم‌ترین مزایای آن هستند:

  • صرفه‌جویی و کاهش ضایعات: اولین مزیت آن بدون شک کاهش اتلاف متریال و کاستن از ضایعات تولید شده است. دستگاه‌ های اره نواری می‌توانند تا شصت الی هفتاد و پنج درصد ضایعات تولیدی را کاهش داده و همچنین کار برش را حداقل بیست و پنج درصد سریع‌تر انجام دهند.
  • ایمنی بسیار بیشتر: دومین مزیت استفاده از این دستگاه، امنیت جانی و محافظت از کاربر است. تمام دستگاه‌ های اره نواری از نوعی محافظ برای جلوگیری از پرتاب ضایعات حاصل از برش و همچنین تکنولوژی محافظت از اپراتور در برابر تیغه بهره می‌برند.
  • گستردگی طیف مدل‌ های اره نواری: اره نواری در انواع دستی تا تمام‌ اتوماتیک و برای نرم‌ترین الیاف تا ضخیم‌ ترین فلزات طراحی شده است و به همین دلیل در تمامی صنایع از یک کارخانه گوشت و لبنیات تا کارگاه‌های نجاری کاربرد دارد.
  • دسترسی خوب به دستگاه و ارزان بودن: امروزه از هر فروشگاهی چه به‌صورت آنلاین و چه حضوری می‌توانید به‌راحتی یک اره نواری تهیه کنید؛ فرقی نمی‌کند که اره نواری مورد نظرتان یک مدل رومیزی کوچک باشد یا یک بندیل‌ بر بزرگ سفارش دهید. درهر صورت شما می‌توانید با کمی تحقیق و خرید از یک فروشنده و سازنده دستگاه اره نواری معتبر، مدل مورد نظرتان را با بهترین قیمت خریداری کنید.
دستگاه اره نواری در حال بریدن تنه درخت

نتیجه گیری از دستگاه اره نواری چیست؟

انسان از ابتدای خلقت، تلاش کرده تا روز‌ به‌ روز انجام کارها را برای خودش راحت‌ تر و بهینه‌ تر کند؛ تلاشی که نهایتاً به انقلاب صنعتی و ظهور ماشین‌ های گوناگون صنعتی و شهری منجر شد. اره‌ هایی که روزگاری فقط برای بریدن درخت‌ های نسبتاً قطور از آن‌ ها استفاده می‌شد و گاهی روزها طول می‌کشید که یک تنه را ببرند، امروزه در عرض چند دقیقه می‌توانند چندین فلز ضخیم را هم‌ زمان در اشکال خاص و پیچیده برش دهند. در این نوشته تلاش کردیم تا کمی با سازوکار این دستگاه جذاب، مزایا، کاربردها و همچنین چند مدل از دستگاه اره نواری آشنا شویم. امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد!